Home DESSERT Pannekaker med blåbær og yoghurt

Pannekaker med blåbær og yoghurt

by Kamil
Pannekaker med blabær og yoghurt

Pannekaker med blåbær og yoghurt. Dette er en frokostrett som du kommer tilbake til hele livet og her ville jeg ha avsluttet en beskrivelse. Alle har sin egen måte å lage pannekaker. Og her er de som virkelig er verdt å prøve! Jeg vet noe om det, fordi vi elsker pannekaker, jeg sammen med hele min familie. Til og med min ett år gamle sønn, som spiser bare pannekaker fra pappa, siden han smakte på dem. Så jeg inviterer:)

Ingredienser

Pannekaker med blåbær og yoghurt

Pannekaker

 • 4-5 store egg
 • 250 ml melk
 • 200g hvetemel
 • 1/2ts salt
 • 250 ml kullsyreholdig vann (det kan være vanlig vann, deigen blir selvfølgelig litt hardere)
 • 2ss smør

Blåbær og yoghurt

 • 400g blåbær off-season kan være frosset
 • 1/2ss potetmel
 • 250g yoghurt kan være gresk eller annen tykk yoghurt
 • 2ss honning
 • mynte eller sitronmelisse

Oppskrift

Det er to måter å lage pannekaker på:

Enkelt: du blander alle ingrediensene i en bolle med en mikser. Til slutt tilsett smeltet smør. Du kan steke pannekaker i en varm panne med litt smør. Pannekaker skal ikke være tykke. Server med mye bær og en skje tykk yoghurt. Hell litt eller mye, hvis du vil:) honning på toppen. Det er best å drikke kald melk sammen!

Vanskeligere måte: skille eggehvite fra eggeplommene. Vær forsiktig så det ikke kommer eggeplommer i eggehvitene fordi skummet ikke pisker på et fast stoff. 1)Visp eggehviter i høy hastighet med salt. 2) I en egen bolle, pisk eggeplommene med sukker til en hvit masse og til sukkeret er helt oppløst. Tilsett resten av ingrediensene uten smør i denne massen og bland grundig med en mikser. Smelt smøret i en panne og la det avkjøle. Nå forsiktig blande deigen med eggeplommer og vispet eggehviter(1+2). Til slutt hell det smeltede smøret og bland forsiktig sammen. Du kan steke pannekaker i en forvarmet panne med litt smør. Pannekaker skal ikke være tykke. Server med mye bær og en skje tykk yoghurt. Hell litt honning på toppen. Det er best å drikke kald melk med.

Kok frosne bær i et minutt. Husk å blande potetmel i 2ss kaldt vann. Tilsett deretter gradvis til kokende bær. Ikke alt med en gang fordi nudler skal lages 🙂 Avkjøl litt blanding, deretter hell 1ss honning. Det er mye enklere med ferske blåbær fordi du trenger bare å vaske dem.

Prøv nødvendigvis Thai salat med risnudler og pistasjnøtter
Pannekaker med blabær og yoghurt
Pannekaker med blåbær og yoghurt. Dette er en frokostrett som du kommer tilbake til hele livet og her ville jeg ha avsluttet… DESSERT Pannekaker med blåbær og yoghurt European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 9 voted )

You may also like

Leave a Comment