Home DESSERT Sunne bar med nøtter og dadler

Sunne bar med nøtter og dadler

by Kamil
Sunne bar med notter og dadler 1

Sunne bar med nøtter og dadler. Dette er barer som vi bør spise når vi er småsultne og har noen ting til å gjøre, eller når vi går på treningsstudio. De tilfører energi og inneholder ikke sukker. De tilberedes av dadler som basis og en stor mengde nøtter, solsikkefrø og havregryn. Takket være dette forsyner vi kroppen med proteiner og begrenser sukker, som finnes i alle barer i butikkene. Selv om det er skrevet at det ikke er noe sukker i dem, inneholder de vanligvis søtstoffer som er enda verre for kroppen vår. Hjemmelaget sunne gotteri – er det ikke det beste som finnes?;)

Ingredienser

Sunne bar med nøtter og dadler

Rundt 20 barer

  • 800g tørkede dadler
  • 200g mandler
  • 200g valnøtter
  • 200g solsikkefrø
  • 1 stor kopp havregryn
  • 4ss kakao
  • 100g linfrø
  • 1/2 salt

Oppskrift

Sunne bar med nøtter og dadler

Det er to måter å tilberede disse barene. En enklere og en vanskeligere. Lettere: man bare vri alt gjennom kjøttkvern med store huller. Fra og med dadler og nøtter, i mellomtiden tilsetter jeg litt havregryn. Da får vi ikke effekt med store deler av nøtter og andre ingredienser. Tilsett så solsikkefrø, linfrø, kakao og salt. Bland alt grundig med en kjøkkenrobot eller for hånd. Når ingrediensene kombineres, ruller du dem i bakepapir. Sett i kjøleskapet i 30 minutter og skjær med en skarp kniv. Hvis massen er for løs havregryn, kokosnøttmasse, utvidet amaranth. Vi kan lage tørkede tyttebær, tørket mango, rosiner, tørkede aprikoser, goji-frukt, chiafrø, etc. Vi må ta hensyn til tilsetningen av sukker i tørket frukt, noen har det ikke i det hele tatt men noen har til og med 50%. Slike barer kan lagres i en beholder i kjøleskap. Hvis du vil beholde store biter nøtter og tørket frukt, bør du hakke frukten og knuse nøttene og det gjør at prosessen er litt vanskeligere. Jeg brukte en kjøkkenklut og en hammer til dette;) Bare dekk nøttene med en klut og elt dem med en kjøkkenhammer på et skjærebrett.

Det må huskes at når du bruker en blender, kan det være vanskeligere, og du må la dadlene stå litt (ca 30min) i varmt vann før forberedelsen. Tøm vannet og bland deretter dadler. Da må du legge til en ekstra kopp havregryn som ville feste alt sammen og mer kakao. Selvfølgelig vil det ikke ødelegge smaken. Kakao og havregryn er bare bra 🙂 og sunt i tilleg.

Prøv nødvendigvis svinekjøtt med krydret saus og grønnkål
Sunne bar med notter og dadler 1
Sunne bar med nøtter og dadler. Dette er barer som vi bør spise når vi er småsultne og har noen ting til… DESSERT Sunne bar med nøtter og dadler European Print This
Serves: 20 porsjoner Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 5 voted )

You may also like

Leave a Comment